Ihanilla korvakoru mallisto

Jewelry caring tips (In Finnish)

Yleiset ohjeet

Jokaisessa vaiheessa koruja tehdessämme pyrimme kestävyyden varmistamiseen arkikäytössä. Tämän vuoksi esimerkiksi kivikoruissamme on kiven lisäksi puutausta, jotta kivi kestäisi parhaiten mukanasi arjessa ja säilyisi pitkään hyväkuntoisena. Käytämme kuitenkin koruissamme ainoastaan luonnon materiaaleja, joten vaikuttamismahdollisuudet niiden kestävyyteen on rajalliset ja siksi eri seikkoja tuleekin huomioida korujen käyttämisestä.

Yksi perinteinen ja varmasti kaikille tuttu tieto on se, että laittautuessasi päiväsi menoihin laita korut viimeisenä päälle ja ota ne ensimmäisenä pois kuin palaat menoistasi. Näin pystyt parhaiten varmistamaan, ettet huomaamatta vahingoita koruja esimerkiksi hajuvettä tai hiustuotteita lisätessäsi.

Yleinen nyrkkisääntö on myös, että älä käytä koruja nukkuessasi, uidessasi, saunassa, suihkussa tai erittäin kylmissä olosuhteissa. Koruja säilyttäessäsi suosi korurasiaa tai korutelinettä, joka pitää korut poissa suorasta auringonvalosta ja kosteudesta. Älä siis säilytä koruja kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa!

Pidä koruja huoltaessa mielessä, että kyseessä on luonnonmateriaali ja hoida niitä sen mukaisesti. Valitsemalla luonnonmateriaalin säästyt ylimääräisiltä kemikaaleilta ja muovilta, joten älä omassa käytössäsi lisää niitä koruihin huolimattomalla käytöllä.

Wooden jewellery

Koruissamme käytetään suomalaista sertifioitua koivuvaneria, johon pätee samanlaiset säännöt kuin tavalliseen puuhun. Miettiessäsi korujen käyttöä voit siis ajatella mielessä, miten mikä tahansa muu puu käyttäytyisi kyseisessä tilanteessa.

Yleisiä neuvoja ovat kuitenkin, että älä käytä puukoruja kosteassa. Puunpinta on huokoista, joten se imee kosteutta itseensä. Jos siis puu altistuu pitkään kosteudelle se alkaa turvota, menettää väriään ja halkeilla. Täysin näiltä haitoilta ei voi kuitenkaan välttyä, sillä arkikäytössä puu tulee altistumaan kosteuden ja lämpötilan vaihteluille, siihen kuitenkin pystyt vaikuttamaan kuinka nopeasti muutoksia näitä puuhun alkaa esiintymään. Siksi välttämällä puukorujen käytön kosteissa ympäristöissä pidennät korujen käyttöikää automaattisesta.

Jos puukorujen pintaan tulee likaa, niin puhdista pinta hieman kostealla mikrokuituliinalla. Vältä pesuaineiden käyttöä, sillä puupinta voi imeä itseensä pesuaineiden kemikaaleja.

Stone jewellery

Kivikorujen kanssa tulee olla erityisen tarkka, että et mene saunaan korut päällä, sillä kivi on kiinnitetty puutaustaan epoksiliimalla (eli kaksikomponettiliimalla), jonka kestävyys heikkenee korkeissa (yli 50 astetta) ja erittäin matalissa lämpötiloissa (alle -40 astetta). Joten jos käytät kivikoruja esimerkiksi saunassa, sen liimapinta voi heiketä tai irrota täysin. Tavallisessa käytössä ongelmat liiman kestävyyden kanssa eivät tule vastaan, mutta on hyvä alusta asti opetella korujen jättämiseen pois kosteissa tiloissa, etteivät korut jää vahingossa korviin saunaan mentäessä. Kivikoruissa on myös aina puutausta, joten samoin kuin puukorujen osalla kävimme läpi, niin puun käyttöä kosteissa tiloissa tulee välttää.

Kuten puu, kivi on luonnonmateriaali ja sen kestävyys on rajallinen. Koruissamme olevat kiviosat ovat n. 3mm paksuisia, joten jos koru tippuu korkealta koville pinnoille kiven pintaan voi tulla säröjä tai katketa osumasta. Tämän vuoksi kivet ovat kiinnitetty erikseen vielä puutaustaan, sillä korun tippuessa tämä vähentää riskiä korun hajoamiselle ja lisää korun kestävyyttä päivittäisessä käytössä.  Tavallisessa käytössä ja arjen riennoissa kivikorut kestävät loistavasti, mutta on hyvä olla tietoinen muutamista poikkeustilanteissa, jotta pääset nauttimaan koruista mahdollisimman pitkään!

Pysy ajantasalla

Subscribe to our newsletter

Kun tilaat uutiskirjeet saat 15% alennuksen vähintään 40€ ostoksen.