Ihanilla - koru ruusunlehti

Ihanilla-collection: Meaning of the shapes (In Finnish)

Ihanilla-mallistoon haetut muodot ovat universaaleja ja moderneja, vaikka osan inspiraation lähde onkin syntynyt jo satoja vuosia sitten. Malliston jokaisen korun takana on tarina, joka levittää perusajatustamme hyvän ja yhteisöllisyyden levittämisestä. Tässä blogi-postauksessa avataan hieman malliston muotojen merkitystä.

Kannuksenpyörä

Kannuksenpyörä on kahdeksansakarainen tähtikuvio, johon olet varmasti törmännyt jo aiemmin siitä tietämättä. Suomalaisessa kulttuurissa symboli on esiintynyt usein vaakunoissa ja käsitöissä. Kuvio on yhä erittäin käytetty esimerkiksi lapasien kuvioissa. Kannuksenpyörästä on useita eri versioita, mutta Ihanilla-mallistoon modernisoimme sen jakamalla sen kahtia. Kokonaisuuteen kuvio pääsee siis vasta kun molemmat napit ovat korvissa!

Merkityksiä symbolilla on ollut monia, mutta suomalaisessa kulttuurissa se on tarkoittanut useimmiten aurinkoa.

Pesä-korvakoru

Pesä-korvakoru on saanut inspiraation Sotkanpesänä tai Rautamunana tunnetun symbolin pohjilta. Saatat myös tunnistaa symbolin kansainvälisestä Flower of life -symbolin ytimestä.

Suomalaisessa kulttuurissa symbolin on ajateltu merkitsevän maailman syntyä ja siksi kuvio on usein esitettynä perinteisissä Rukinlavoissa. Kalevalassa maailman synty kuvataan Sotkalla, joka tekee seitsemän munan pesän Väinämöisen polvelle,  mitä kuvataan samaisella kuviolla kuin korussa.

ihanilla-korvakoru

Ihanilla-nimisissä koruissa ei sen syvällisempää tarkoitusta ole kuin se, että kuviot ovat syntyneet Ihanillan-logon pisteestä. Tälle muodolle on jo lyhyessäkin ajassa syntynyt useita lempinimiä, kuten pupunkorvat, sydän, perhoset ja terälehti. Minkälaisena itse kuvion näet? 

Pysy ajantasalla

Subscribe to our newsletter

Kun tilaat uutiskirjeet saat 15% alennuksen vähintään 40€ ostoksen.